Seminar: Esg for Growth in the Cypriot Agri-Food & Beverage Sector
Οι επιχειρήσεις της Κύπρου που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων και ποτών καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα σύνθετο παγκόσμιο περιβάλλον, το οποίο έχει πλέον ενσωματώσει την εταιρική ευθύνη σε πολλαπλά επίπεδα πέρα από την παραγωγή καλού προϊόντος. Αυτή η ευθύνη αποτυπώνεται ως ESG (Environmental, Social, and Governance). Εκείνες δε οι επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν και άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα, αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Οι εταιρείες σήμερα καλούνται να προβούν σε ESG report, το οποίο αφορά στη γνωστοποίηση στοιχείων σχετικών με τη λειτουργία της εταιρίας σε τρεις τομείς: περιβάλλον, κοινωνία, εταιρική διακυβέρνηση. Η επιτυχής κατανόηση και εφαρμογή του ESG είναι πλέον άρρηκτα δεμένη με την ικανότητα των επιχειρήσεων να αντλήσουν κεφάλαια και να θεωρηθούν επαρκείς προς τούτο (bankable). Αυτό στηρίζει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και την γενικότερη ανάπτυξή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ